موسیقیموسیقی ایرانهنرمندان

بودجه‌‌ کنسرت‌های آنلاین مساوی با بهای یک متر آپارتمان در سعادت آباد

به گزارش کامینگ سون موزیک: ۱۰ ماه از شیوع کرونا و تعطیل شدن فعالیت‌های اجرایی موسیقی می‌گذرد. فعالیت‌های آموزشی نیم‌بند شده‌ و عمدتاً به صفحات موبایل و رایانه منتقل شده‌اند. وضعیت نشر موسیقی، گردهمایی‌های مرتبط با آن و مهم‌تر از همه کنسرت‌ها به عنوان مهم‌ترین راه ارتباطی هنرمند و مخاطب به حال تعطیل درآمده‌اند و صرفنظر از زیان‌های جبران‌ناپذیر اقتصادی که به بدنه هنر و هنرمندان شاغل در موسیقی وارد آمده، زیان‌های فرهنگی بزرگی نیز ایجاد شده که صدای ناهنجارش بعدها درمی‌آید.

اما با وجود تمامی این اتفاقات چه می‌توان کرد که چرخ لنگ موسیقی ایرانی، که سالیان درازی است به واسطه اتفاقات و افراد گوناگون رو به شکستگی گذاشته، لااقل در همان وضع سابق بماند و تن نیمه جان موسیقی، فعلاً بتواند نفس بکشد؟
برگزاری کنسرت‌های آنلاین یا کنسرت‌هایی با تماشاچی معدود و در مکان‌های ایمن – شامل سالن‌های بزرگ یا محوطه‌های باز – نخستین اتفاقی است که هر کسی می‌تواند به آن فکر کند. بسیار خب! فکر کردن به این اتفاق امری است آسان،اما عزم اجرایی کردنش کاری‌ دشوار و نیازمند بررسی و برنامه‌ریزی محکم و بدون درز است. پس از مجموعه کنسرت‌هایی که توسط بنیاد رودکی در تالار رودکی برگزار شد و اتفاقاً بر اساس آمار، تعداد قابل‌ توجهی از علاقه‌مندان موسیقی به تماشای آن نشستند، تقریباً هیچ اتفاق دیگری در حوزه موسیقی اصیل ایرانی رخ نداده است. ۱۰ ماه گذشته و تنها یک مجموعه کنسرت شامل ۵ اجرا برای موسیقی اصیل ایرانی توسط بنیاد رودکی برگزار شده که آماری اسفناک است. واقعیت این است که پولی برای این امور وجود ندارد – نه آنکه کلاً پول وجود ندارد – غول گستردگی ادارات و نیروهای اداری عمدتاً غیرلازم در اکثر حوزه‌ها و عدم مدیریت در عمده حوزه‌ها، عدم تشخیص اولویت‌های فرهنگی حتی از سوی اکثریت مدیران فرهنگی و خرج پول در جاهایی غیر مرتبط، تقریباً تمامی بودجه‌های مرتبط با اصل و اصالت هنر را بلعیده‌ است. این سخنان را بارها نگارنده مطرح کرده و صد البته تنها به سخن کاری برنمی‌آید، اما شاید بتوان با تجمیع نظرات این‌چنینی، مقدمه‌ای را برای برنامه‌ریزی در چنین حوزه‌هایی تدوین کرد و لااقل به صرف منابع در حوزه‌های مرتبط اندیشه کرد. هرگونه حرکت مقطعی در این راستا هرچند که در جای خود ارزشمند است، اما این اقدامات مستعجل دیری نمی‌پاید و دوباره گریبان موسیقی ایرانی را می‌گیرد… موسیقی ایرانی راهی ندارد جز آنکه یک برنامه ملی به نجاتش بیاید. در این برنامه ملی، تمامی تمهیدات برای برگزاری کنسرت‌ها، برای اشاعه و تولید، برای حمایت از هنرمندان و برای توسعه کار در هنر موسیقی باید به دقت و شفافیت تبیین و توجیه شود…
پی نوشت: بودجه‌‌ای که برای کنسرت‌های آنلاین موسیقی ایرانی در سه ماه گذشته تخصیص داده شد، مساوی با بهای یک متر آپارتمان در سعادت آباد تهران است….حسین علیشاپور خواننده آواز ایرانی

لینک کوتاه مطلب : https://comingsoonmusic.ir/?p=26679

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا