موسیقیموسیقی ایران

سید جعفر حمیدی: اشعار محلی بوشهر در قالب موسیقی معرفی شود

به گزارش کامینگ سون موزیک: سید جعفر حمیدی روز شنبه بیان کرد: از آنجا که شعر با آهنگ و وزن همراه است ذاتا با موسیقی پیوند دیرینه‌ای دارد و از آن جدا نمی‌شود بنابراین شعر در پیوند با موسیقی نمود خوبی می‌یابد.

وی افزود: موسیقی جزئی از ذات انسان است و در ایران نیز سابقه‌ای بسیار طولانی دارد که نمی‌توان آن را از فرهنگ کشور جدا کرد، از اینرو شعر زمانی که در قالب موسیقی ارائه می‌شود بر سر زبان‌ها می‌افتد.

حمیدی اظهار کرد: شعر در دیار بوشهر بسیار دارای اهمیت است، از دیرباز اشعار دو بیتی فایز و مفتون بر سر زبان‌ها بوده‌است و امروز نیز جایگاه خوبی دارد و شاعران مستعدی در این استان هستند و اشعار نابی سروده می‌شود اما به دلیل فاصله از مرکز نشر کشور کمتر به چاپ رسیده یا شناخته شده‌است.

این استاد دانشگاه، پژوهشگر و شاعر بوشهری ادامه داد: یکی از علت‌های توسعه نیافتن ادبیات بی توجهی است و مسئولان فرهنگی، فعالان موسسه‌های فرهنگی و شاعران بوشهری باید علاوه بر چاپ آثارشان تلاش کنند از طریق رادیو، تلویزیون و سایر ظرفیت‌های ممکن شعرشان در دسترس مخاطبان قرار گیرد.

وی افزود: همانطور اگر لباسی نو وارزشمند نیز برای مدتی طولانی در گوشه‌ای نگهداری شود پوسیده و کهنه می‌شود، ادبیات نیز از بی‌توجهی آسیب می‌بیند و برای زنده ماندن نیاز دارد به آن توجه و دیده و شندیده شود.

حمیدی از علی هوشمند، ابوالقاسم ایرانی، اسکندر نیا به عنوان برخی از شاعران کنونی صاحب ذوق بوشهر نام برد و یادآوری کرد: البته افرادی که اهل قلم هستند قلم خود را زمین نمی‌گذارند و ا به فعالیت ادامه می‌دهند اما از آنجا که شعر به صورت شفاهی بهتر شناخته و ماندگار می‌شود باید در دسترس باشد و در معرض شنیدن مردم قرار گیرد تا شعر و سخن بوشهری فراموش نشود.

شاعر مجموعه سی بوشهر گفت: اشعار جدیدش هم اکنون در هفته نامه نسیم جنوب بوشهر به چاپ می‌رسد.

سید جعفر حمیدی شاعر و پژوهشگر ۸۴ساله بوشهری و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی تهران است.

تا کنون از او آثار متعددی چون وصلت در سده تظلم، ابراهیم ابراهیم، از خون کبوتران، ابر باران بار، از سایه تا نشان، آینه شروه سرایی، وزیرکشان، تاریخ نگاران، سعدی در کیش، تاریخ اورشلیم، آسیه ملکه مصر، بوشهر در مطبوعات عصر قاجار، ۳۳ غزل عرفانی از فروغی بسطامی، داستان سیاوش، بندر ریگ، چون پایه پنجم، فرهنگ نامه بوشهر، استان زیبای بوشهر، سی بوشهر، جانگدازان، ماشین نوشته‌ها، صد رباعی، صد غزل، صد دوبیتی و کتاب‌های دانشگاهی رودکی و منوچهری، فرخی سیستانی و کسایی، گلبانگ سربلندی، متون عرفانی، گزیده متون فارسی و آیین نگارش به چاپ رسیده است.

شعر سی بوشهر او که در سال ۷۳ سروده شد بعدها با اجرای موسیقی محسن شریفیان مورد اقبال بسیار خوبی قرار گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا