نگاهی به کارنامه هنری حسام الدین سراج

به گزارش کامینگ سون موزیک: در ادامه این مطلب از مجله اینترنتی آرگا، همراه ما باشید تا بیشتر با زندگینامه حسام الدین سراج همراه با کارنامه هنری و تصاویر شخصی وی آشنا شوید.
حسام الدین سراج خواننده نوازنده معروف و مشهور کشورمان متولد ۲۶ مرداد ماه سال ۱۳۳۷ که هم اکنون وی ۶۲ سال سن دارد و در شهر اصفهان چشم به جهان گشوده است. همچنین ایشان فارغ التحصیل مدرک کارشناسی ارشد رشته معماری از دانشگاه شهید بهشتی و دکترای پژوهش هنری از دانشگاه هنر می باشد.
حسام الدین سراج موسیقیدان معروف ایرانی فعالیت خود را از سن ۱۴ سالگی با یادگیری تنبک شروع کرد و بعد از آن نواختن سنتور را نزد سیروس ساغری در شهر اصفهان آموخت. وی برای یادگیری بهتر در ساز سنتور در کنار هنرمندانی چون رضا شفیعیان، فرامرز پایور و پشنگ کامکار فرا گرفت و آواز را نیز از هنرمندانی همچون محمدرضا شجریان و محمود کریمی آموخت.
خوب است بدانید که وی در کنار تحصیل در سال ۱۳۵۷ در سن ۲۰ سالگی نخستین آلبوم خود را به نام ” نینوا” منتشر نمود و سپس بعد از آن در سال ۱۳۶۰ دومین آلبوم اش را به نام ” باغ ارغوان” ساخت. همچنین احسان تحقیقات گسترده ای هم در درمورد علم زیبایی شناسی هنری و معماری و تطبیقیت وجود اشتراک هنرها دارد که بصورت رساله دانشگاهی گردآوری شده است.
عکس زیبا حسام الدین سراج در کنار محمدرضا شجریان
استاد حسام الدین سراج از سال ۱۳۵۸ تا به حال ۲۹ آلبوم رسمی منتشر کرده است که آخرین آن آلبوم چشم بی خواب در سال ۱۳۹۸ می باشد. او در تابستان سال ۱۳۹۷ بعد از سال ها در شهر مشهد توانست به مدت سه شب سه کنسرت برگزار کند، این کنسرت با همراهی گروه موسیقی بامداد مشهد اجرا شد.
ایشان در برخی از آثار خود مانند نرگس مست، باغ ارغوان، آئینه رو، شرح فراق، بی نشان، ماه نو، رند و خرابات، صنم پریشانی، گریه خون، وداع، غریبه و … را نیز بر عهده داشته. از هنرمندانی که وی تاکنون با آنها همکاری داشته است می توان به محمد موسوی، جلیل شهناز، فریدون شهبازیان، جلال ذالفنون، حسن یوسف زمانی و … اشاره کرد.
عکس دونفره حسام الدین سراج و رامبد جوان
بنابراین حسام الدین سراج در تیر ماه سال ۹۸ با همکاری جمعیت دانشگاه امام علی کرمانشاه کنسرتی را تدارک دیده بودند که نخستین روز اجرا اش با بستن درهای ورودی لغد شد. در شب اول اجرای کنسرت عده ای که بلیت های کنسرت را در دست داشتند به محل برگزاری مراجه نمودند و عده ای دیگر در خارج از تالار مانع حضور مردم در تالار می شوند و بعد از مدتی مسئولان اجرا های دیگر را نیز لغو کردند.
تجلیل از استاد سراج
در آذر ماه ۱۳۸۹ در فرهنگ سرای ابن سینا شهر تهران با حضور احمد مسجد جامعی رئیس وقت شورای شهر تهران و حجت الاسلام شهاب مردای از وی تجلیل شد و همسرش در هنگام تقدیم با بوسه بر دستش از او تقدیر کرد.
ازدواج و همسر حسام الدین سراج
استاد حسام الدین سراج متاهل می باشد و صاحب دو فرزند هستند که هر دو ذوق و شوق هنری و نوازندگی دارند.
آلبوم ها
نینوا (۱۳۵۸)، باغ ارغوان (۱۳۶۰)، وصل مستان (۱۳۶۱)، شمس الضحی ( ۱۳۶۳)، یاد یار ( ۱۳۶۵)، فاق عشق نظامی (۱۳۷۲)، طریقت عشق (۱۳۷۳)، آینه رو (۱۳۷۴)، بوی بهشت (۱۳۷۴)، دل آرا (۱۳۷۵)، بی نشان ( ۱۳۷۶، نگاه آسمانی (۱۳۷۷)، نرگس مست (۱۳۷۷)، شهر آشنایی ( ۱۳۷۸)، شرح فراق (۱۳۷۸)، رویای وصل (۱۳۸۰)، وداع (۱۳۸۲)، نازنین یار (۱۳۸۲)، عشق و مستی (۱۳۸۳)، ماه نو (۱۳۸۳)، آئینه و آه (۱۳۸۴)، قصه گیسو (۱۳۸۷)،ام الست (۱۳۸۸)، راه بی نهایت (۱۳۹۰)، خوشا سرو (۱۳۹۱)، مسیحا (۱۳۹۱)، لب خوانی باران (۱۳۹۴)، گریه بی بهانه، چشم بی خواب (۱۳۹۸)
تک آهنگ های حسام الدین سراج
فرهاد کش، شمس الضحی، باغ سرنوشت، آذر عشق، زم زم عشق، بغض زمین